Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu ‘Sorun Yok, Hedefimiz Eğitimde Daha İyi Standart’

admin | 12 Şubat 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar A- A+

FEM, Kopuzlar vakfı, Anaokulu_vali mutlu_halil Asılsoy Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nde, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,  Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy FSM Kopuzlar Vakfı Anaokulu’nun açtı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Bir dizi açılış yapmak üzere Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’ne gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, beraberinde; Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er ile FSM Kopuzlar Vakfı Anaokulu’nun açılışını yaptığı sırada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Basın mensupları tarafından yöneltilen sorulara yanıtla; İkinci eğitim – öğretim döneminin öğrenci, veli, öğretmen ve idareciler için hayırlı olmasını dileyen ve dönemin başlaması ile süt dağıtım programının yeniden ve daha da dikkatle uygulanmaya başlanacağını ifade eden Vali Mutlu, Ataşehirweb.com – itvhaber.com temsilcimizin, İstanbul’un uygulanan yeni eğitim sistemindeki sorunları ile ilgili sorusuna; “Halen her hangi bir sıkıntı yok. Ama standartlarımızı daha iyiye çekebilmek için yatırım yapmaya devam edeceğiz.”diye yanıt verdi.

İkinci dönem eğitim – öğretime başlayan okullar için neler söylersiniz?

Yarıyıl tatilinden sonra bütün ülkemiz genelinde olduğu gibi İstanbul’umuzda da eğitim – öğretime başlamış olduk. Sevgili öğrencilerimize, onların değerli velilerine, eğitim camiamıza ve öğretmenlerimize, idarecilerimize FEM, Kopuzlar vakfı, Anaokulu_vali mutlu_halil Asılsoy_01başladığımız bu yeni dönemin hayırlı olmasını ve huzurlu geçmesini yürekten temenni ediyorum.
İkinci devre, inşallah birinci devrede olduğu gibi; hatta daha iyi standartlarda bir eğitimi sağlayabilmek için gayret göstereceğiz. 2,5 milyon civarında öğrencimiz, 100 bin civarında öğretmen ve idarecimiz ile birlikte İstanbul’umuzun eğitim standartlarını iyileşmesi ve kuracak olan yavrularımızın iyi yetişmeleri için gayret sarf ediyoruz.
Bu gün de burada bir anaokulumuzun açılışını gerçekleştirdik. Bu vesile ile ben emeği geçen değerli bağışçımız Ali Kemal Kopuz beyi ve yöneticileri de yürekten tebrik etmek istiyorum.
Fatih Sultan Mehmet hastanemiz de burada. İyi bir rol model oluşturdu, hastane bahçesinde anaokulu oluşturmak sureti ile. Hem hastanedeki sağlık personelimize hem de dışarıdan gelecek olan diğer çocuklarımıza, faydalanmaları için fevkalade güzel bir anaokulu tesis edildi. Yavrularımıza hayırlı olsun diyorum.

Okullarda süt dağıtımı başladı. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Geçen yılda aynı program başlatılmıştı. Aksaksız bir biçimde inşallah süt dağıtım programımızı, sağlık Bakanlığımızın, Tarım Bakanlığımızın ve Milli Eğitim Bakanlığımızın iş birliği içerisinde, okul idarelerimizin ve dağıtıcı firmaların koordinasyonu ile organize edeceğiz. Tabii sağlıklı bir nesil yetişmesi bakımından da önemli bir gıda olan sütün çocuklarımız ile buluşmasında fevkalade önemi olan bir proje. Dolayısı ile çocuklarımızın sağlığı, zihinsel ve bedensel gelişmeleri açısından bu değerli projenin yürütülmesini en iyi şekilde sağlayacağız.

Türkiye ile birlikte İstanbul genelinde yeni uygulanmaya başlanan 4+4+4 ile ilgili sorunun çözüldüğünü söyleyebilir miyiz?

İstanbul genelinde bir sorun olmadığını eğitim öğretime başlandığından itibaren siz zaten sizler görüyorsunuz. Bir takım olumsuz değerlendirmeler, beklentiler de vardı. “Öğrenci sayılarının artması ile birlikte gerçekten sınıflarımızda yığılmalar olacak ve dolayısı ile öğrencilerimiz zaten İstanbul’daki fiziki yetersizlikler dolayısı ile çok daha zorlanacaklar.” diye değerlendirmeler yapılıyordu. Çünkü yaz boyunca bu değerlendirmeleri hepimiz takip ettik. Ama biz okullarımız açıldığı gün itibarı ile sisteme geçişte her hangi bir problem yaşanmadığını net olarak göstermiş olduk. Şunu da ifade edeyim; burada hazırlamış olduğumuz derslik sayılarının büyük ehemmiyeti var. Bu yıl İstanbul’da ortalama 2500 yeni derslik yapılırken eğitim – öğretim yılı başlangıcında 5800 yeni derslikle eğitim – öğretime başladık. Ama bu yıl, şu anda devam etmekte olan 7300 derslik var. Dolayısı ile önümüzdeki eğitim yılına çok daha güçlü bir şekilde hazırlanıyor. O nedenle sistemin getirdiği fiziki kapanıştaki artışın tamamen karşılanabilecek bir potansiyeldeyiz. Ve bunu da daha iyi potansiyele taşımak için de çaba sarf ediyoruz.

Önümüzdeki eğitim sezonuna okullarımızda, derslik ve fiziki sorunlar çözülmüş olarak başlanacak diyebilir miyiz?

FEM, Kopuzlar vakfı, Anaokulu_vali mutlu_halil Asılsoy_2Şöyle söyleyeyim; tabii bizim nihai hedefimiz bu. Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlemiş olduğu ülke genelinde bir strateji var; tam gün eğitim. İkili eğitim değil, tam gün eğitim. Ve 30 kişilik sınıflar. Bu hedefler doğrultusunda biz önümüzdeki projeksiyona baktığımızda, önümüzde elbette kat etmemiz gereken önemli bir mesafe var. Ama şunu söyleyeyim; bu gün sınıflarımızda aşırı izdiham ile ilgili sınıflarımızın kapasitelerinden dolayı her hangi bir mağduriyet yaşanan her hangi bir okulumuz, dersliğimiz yok. Ama arzu ettiğimiz standartlarımızı önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yakalayabilmek için bir yarış, koşu içerisindeyiz. Zaten o nedenle de, biraz önce ifade etim; 7300 dersliğimizin yapımı şu anda devam ediyor. Önümüzdeki eğitim – öğretim yılına yetiştireceğiz. Bununla birlikte Kapasitemizi çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Halen her hangi bir sıkıntı yok. Ama standartlarımızı daha iyiye çekebilmek için yatırım yapmaya devam edeceğiz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.