Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (MOSDER) liderliğiyle E Uluslararası Fuarcılık tarafından 29 Ocak – 02 Şubat 2013 tarihlerinde 9. su düzenlenen “İstanbul Mobilya Fuarı” açıldı.
İstanbul Fuar Merkezi’nde “İstanbul Mobilya Fuarı” İMOB 2013 fuarının açılışını, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptı.
İFM de bu yıl 9.’su düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı’nın açılışın ardından Bakan Çağlayan ve Vali Mutlu, stantları gezerek, genç tasarımcıların tasarladıkları masalarda oturup sohbet ettiler ve fotğraf çektirdiler.
“İstanbul Mobilya Fuarı” İMOB 2013, Türk mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı olacak. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek İMOB 2013, 173 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün en güzel örneklerini gözler önüne sermeyi hedefliyor.
ITE Group Plc. Türkiye Ofisi E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından düzenlenen İMOB 2013, Türkiye ve dünya mobilya sektörünün birlik platformu olacak. İMOB 2013, tasarım ve kalitesiyle ünlenen İtalya dahil birçok ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiren Türk mobilya sektörünün buluşma noktası olacak. Geçen yıl tüm dünyadan 103 ülkenin katılımıyla yeni iş alanlarının açılmasını sağlayan fuar, bu yıl da mobilya sektörünün merkezinde yer alacak.
1000’den fazla marka koleksiyonlarını sergiliyor!
Fuara katılan 300’ü aşkın ziyaretçi ve 1000’den fazla marka, bu yıl 100 bin ziyaretçi beklenen İMOB 2013 aracılığıyla iş alanlarını genişletecek. Toplam dokuz salonda gerçekleştirilen İMOB 2013, Türk markalarının dünyaya sunulan vitrini olurken, Avrupa’dan Asya’ya Ortadoğu’dan Afrika’ya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerinin her yıl merakla beklediği fuar olma ayrıcalığı taşıyor.
Konsept bütünlüğü için İMOB ve Türk mobilyası tercih sebebi!
Bir çok dünya ülkesinde mobilya firmalarının konsept bütünlüğüne sahip olmaması ve buna rağmen yapılan satışlar, ithalat yapan markaları lojistik anlamında zora sokmakta. Bu duruma karşılık Türk firmalarının tek bir marka çatısı altında yemek odası, yatak odası, oturma odası vb. konsept bütünlüğüne sahip olması, tek bir konteynerda bir mağaza dolusu ürünün sevk edilebilmesine olanak sağlıyor. Bu da ithalat yapan firmaların maliyetlerinin düşük olmasına neden oluyor.
2014 yılı ihracat hedefinin %20’sini İMOB oluşturacak!
2012 yılında 2 milyar dolar ihracat rakamını aşacak olan mobilya sektörü, başta Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere, dünyanın birçok ülkesine gerçekleştirilen ihracat oranıyla da göz dolduruyor. İMOB 2013, bu yıl da diğer yıllarda olduğu gibi mobilya sektörünü farklı bir konseptte buluşturarak, katılımcılarına yepyeni ayrıcalıklar sunmaya devam edecek. Geçen yıl 80.000 kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl 100.000 ziyaretçi bekleniyor. 2014 yılı ihracat hedefinin %20’sinin, yani yaklaşık olarak 480 milyon dolarlık kısmının İMOB sırasında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
“Türk mobilyası” stili dünyanın gözdesi!
“Türk Mobilyası” akımını yansıtan en özgün ürünleri görmek ve ülkelerinde satmak üzere 100’ü aşkın ülkeden gelecek mobilya profesyonelleri ile satınalma yöneticileri için İMOB 2013 büyük önem taşıyor. Tasarımı ve kalitesiyle farklı coğrafyalarda yoğun ilgi gören “Türk mobilyası” İMOB 2013 ile kapılarını dünyaya açıyor. İşlevselliğiyle öne çıkan, özgün tasarım fikirleriyle hayat bulan mobilyaların sergileneceği İMOB 2013, Türk ve dünya mobilya sektörünün en büyük buluşma merkezi olacak. Özgün çizgisiyle global ölçekte konumunu güçlendiren “Türk mobilyası”nın sergileneceği İMOB 2013, tasarım zirvesine dönüşecek. “Türk Mobilyası”nın yakın coğrafya başta olmak üzere tüm dünyanın gözdesi olması nedeniyle, İMOB 2013’ün ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.
22 ülkeden alım heyeti!
Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun ilgi gören İMOB 2013 için, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğünde’ AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ, ANGOLA, AZERBAYCAN, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ, BULGARİSTAN, CEZAYİR, FRANSA, GANA, GÜNEY AFRİKA, HOLLANDA, İRAN, KENYA, LİBYA , LÜBNAN, MISIR, NİJERYA, ROMANYA, RUSYA FEDERASYONU,SUUDİ ARABİSTAN, ÜRDÜN, YUNANİSTAN’dan alım heyeti çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu ülkelerden yoğun bir ziyaret bekleniyor. Bu heyetlerin dışında, Tanzanya’nın en büyük 7 mobilya alıcısı İMOB’u ziyaret edecek.
Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, Katar, Kazakistan, Kenya, Libya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan`dan yoğun bir ziyaret beklenen fuar, bu yıl yurt dışı ziyaretçi sayısını daha da artırarak mobilya ihracatına ve marka gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.