31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi adaylığı ile siyasete adım atacak olan Sadık Semih Kayhan, seçim çalışmalarını ve Ataşehir’i değerlendirdi.
Recep Kenan/itvhaber.com
Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiğimiz yerlerde halkın Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıların farkında olduğunu gördüklerinin altını çizen Sadık Semih Kayhan, orta halli vatandaşlar dâhil herkesin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan ve üst düzeyde siyaset yapanların kullandıkları dilden şikâyetçi olduğunu kaydetti.
1983 tarihinden bu güne 35 yıllık yerel yönetim hizmetinin 30 yılında teknik birimlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan, birçok kent projesine katkı sunmuş, beklide Anadolu yakasının en deneyimli ve birikimli yerel yöneticisi Sadık Semih Kayhan, yaş haddinden emekliliği gelince bürokrat yaşamını noktalayarak siyasete atıldı.
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi adaylığı ile siyasete adım atacak olan Sadık Semih Kayhan, 35 yıllık birikimini Ataşehir’in şehircilik alanında gelişmesi amacıyla yapılacak çalışmalarda kullanmak istiyor.
31 Mart 2019 Yerel Seçimleri çalışmalarını yürüten CHP Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Sadık Semih Kayhan, seçim sürecini ve yürütülen çalışmaları Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com okurları için değerlendirdi.
YENİSAHRA, BARBAROS VE İÇERENKÖY MAHALLELERİNDE ÇALIŞIYOR
CHP Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Sadık Semih Kayhan, yürütülen çalışmalar ile ilgili, “Belediye başkanımız ve ilçe başkanımızın hazırladığı seçim çalışma programı çerçevesinde Yenisahra, Barbaros ve İçerenköy Mahallelerinde meclis adayı arkadaşlarım ve mahalle temsilcileri ile birlikte çalışmam öngörüldü. Bu çalışma kapsamında ev, kahve ve esnaf ziyaretleriyle birebir sohbet etme imkânı buluyoruz. Bu ziyaretlerimiz esnasında yaptıklarımızın yanı sıra yapamadıklarımızı ve onların soru ve taleplerini de alarak ona göre bir değerlendirme yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.
HALK TÜRKİYE’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU SIKINTILARIN FARKINDA
Kayhan, “Ziyaret ettiğimiz yerlerde gördüğümüz tek şey halkın Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıların farkında olmasıdır. İnsanlara baktığımız zaman orta halli vatandaşlar dâhil herkes içinde bulunduğu ekonomik koşullardan şikâyetçi. Bir başka şikâyetçi oldukları konu üst düzeyde siyaset yapan insanların kullandıkları dil. Yani ayrıştırıcı, ötekileştirici, aşağılayıcı dilden insanların ciddi şekilde rahatsız olduklarını gördük. Bize de tavsiyeleri şu oldu. Lütfen sizler bu dili kullanmayın, bu dili kullananlar artık bizi bıktırdılar. Bizler binlerce yıl bu toplumun her kesimiyle birlikte yaşadık, birlikte yaşamaya da devam edeceğiz. Hiç kimse bizi öteki diye ayırmasın. İnsanlar bu düşüncelerinde haklı çünkü bugün bir siyasi anlayış var. Bu siyasi anlayış da sana oy veren var ama birde sana oy vermeyen yüzde elli var. Yarın bu farklı ideoloji iktidara geldiği zamanda seni ötekileştirdiyse ne olur. Bu dilin zaman zaman gerginliklere neden olduğunu görüyoruz. Bu dilden kısa sürede herkes vazgeçmelidir. Benim korkum şu ki; eğer bu dil devam ederse Allah korusun ileride daha çok vahim sonuçlar doğurabilir. Onun için halkın talebi de bu, bizimde tespit ettiğim bu acı dilden, incitici dilden herkesin vazgeçmesidir.” Açıklamasını yaptı.
İMAR SORUMLULUĞUNUN BÜYÜKŞEHİR’DE OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLLER
CHP Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Sadık Semih Kayhan, seçim sürecini ve yürütülen çalışmalar ile ilgili Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi:
“Belediye ile ilgili insanların en çok karşılaştığı ve bize sordukları soru genellikle imar konusudur. Bizde ev veya arsa almak çocuklarının geleceğini garantiye alma çabasıdır. Böyle olunca arsalar daha çok değere sahip olur. İnsanlar beklenti içerisindeler. Belediyelerin görevi de bu insanları 40-50 yıllık beklentilerine cevap vermektir. Şu eksikliği de gördük. İmar sorumluluğunun Büyükşehir’de olduğunun farkında değiller. İmar konusunda da büyük beklenti içerisindeler. Kısacası mahallelerde karşılaştığımız sorunların başında belediyelerle ilgili olarak imarın öne çıktığını gördük.”
HALKIN DEĞİŞİME MEYİLLİ OLDUĞU KANISI OLUŞTU
“Sonuç itibariyle; ekonomik olarak çözüm arayışı içerisindeler. Bundan dolayı ciddi rahatsızlıkları var. bu mahallelerde imar planları ile ilgili çözüm talepleri var. Tüm bu rahatsızlıklardan halkın bir değişime meyilli olduğu kanısı ben de oluştu”
Ak Parti Ataşehir Belediye Başkanı İsmail Erdem’in uzun yıllar belediyecilik yapmış biri olduğunun altını çizen Sadık Semih Kayhan, Erdem tarafından açıklanan projeleri www.itvhaber.com için şöyle değerlendirdi:
“Siyasetin etik doğrular üzerinde yapılması, insanları kandırıp, farklı gösterip, farklı şekilde uygulama yapmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünenlerdenim. Sayın başkan adayının açıkladığı projelere bakalım: Diyor ki; ben Kayışdağı’na teleferik yapacağım. Kötü bir hizmet değil ama Kayışdağı bizim bölgemiz değil, Maltepe sınırları içerisinde. Ataşehri’de üniversitenin kapısın önünde kalan küçük bir alandır. Orayı biz mesire alanı yaptık. Fakat İSKİ -burası mesire alanı olmaz çünkü su kaynağının üstündesiniz, burası su toplama havzasıdır- diyerek geldiler. Orayı boşalttılar.”
TELEFERİK ÇÖZÜMÜ BELEDİYEDE OLMAYAN BİR PROJE
“O gün su havzasıdır diye mesire alanı olarak yasaklayan İSKİ, başka yönetim geldiğinde aynı amaçla kullanmak isterse serbest mi diyecek?” Ayrıca Teleferik yapılacak tepe noktada radar var yani yasak bir askeri bölge var. Bunların çözümü belediyede değil. Yani çözümü belediyede olmayan bir proje…”
ŞEHİR HASTANESİ BELEDİYE PROJESİ DEĞİL, DEVLET PROJESİ
“FSM’nin bulunduğu yere 1200 yataklı bir şehir hastanesinin yapılacağını söylüyor. Şehir hastanesi bir belediyenin projesi değil bir devlet projesidir. Ayrıca o alan bir sit alanıdır. Benimde altında imzam var. Siz sit alanı bir bölgeye kurul kararı olmadan, sizin yetkiniz olmadan bir proje olarak halka sunmak akıl işi değil. Siz bir hükümet değil belediye seçimi yapıyorsunuz. Bölge size ait değil, yapma yetkisi size ait değil ve bölge sit alanı. Halka bunu sunmak yanlış…”
GÜMRÜK BİNASINI YAPMAK VE TAŞIMAK DEVLETİN İŞİ
“Gümrük ve Hal kalkmalı mı? Kalkmalı. Hal yerine Ataşehir’in çok acil ihtiyacı olan yeşil düzenlemeler yapılmalı. Zaten bizim projemizin içerisinde var. Gümrüğün yerini temin etmek, Gümrüğü nakletmek devletin görevi. Mevcut alandan fazla bir alan lazım. Böyle bir alanı tahsis etmek, Gümrük Binasını yapmak ve taşımak devletin işi. Bunlar bir ayda. bir senede kısa vadede yapılacak işler değil. Bu konuda defalarca bakanlara ricamız ve teklifimiz oldu. Kamu binalarının bir arada olacağı, Kent meydanının yapılacağı, altı otopark olacak şekilde vatandaşın her türlü sorununu bir arada çözecek şekilde bir yapılaşmayı önermiştik. Ama biz asla yaparız demiyoruz. Bunlar belediyenin işi değil.”
DEVLET PROJELERİNİ KENDİ PROJESİ OLARAK SUNMASI DOĞRU DEĞİL
“Ak parti adayı projelerini anlatırken herhalde yeteri kadar proje üretemedi ki, ya da Ataşehir’in acil ihtiyaçlarının ne olduğunu göremedi ki, devlet projelerini sunuyor. Devlet projelerini yetkisi olmadan kendi projesi olarak sunması doğru değil.”
BÜYÜKŞEHİR 52 DÖNÜMLÜK ALANI OTOGARA VE TRAFOYA AYIRDI
Saray Bosna’da 600 bin nüfuslu bir şehirde sadece bir cadde üzerinde 3 tane doğal çim futbol sahası olduğuna, 400 binin üzerinde nüfuslu Ataşehir’de bir tane bile çim saha bulunmadığına dikkat çeken Sadık Semih Kayhan, Ataşehir’deki spor alanları ile ilgili www.itvhaber.com okurları için şu açıklamaları yaptı:
“Ataşehir’in en çok ihtiyacı olan şeyler spor salonları. Biz belediyeyi aldıktan sonra Yenisahra çim sahasından başka çim saha yoktu. Ataşehir gişelerinin bulunduğu Tem kenarında 52 dönümlük mülkiyeti devlete ait alan ile ilgili olarak törenlerinde yapılabileceği bir stadyum, çok amaçlı bir kapalı spor salonu için bir proje taslağı hazırladık. Biz bu çalışmayı yaparken bir firma yetkilisi bize gelerek, biz bura ile ilgili bir çalışma yapıyoruz size bilgi vermeye geldik, Büyükşehirle görüştük, bura bize verildi dedi. Ataşehir’de tek spor alanı var oda burası. Onu Büyükşehir otogar yapmak üzere verilmiş. Kısa bir süre sonra oraya otogar yapılmak üzere bir plan değişikliği yaptılar. Biz dava açtık. Dava devam ederken bu seferde biz buraya trafo merkezi yapacağız dediler. İtirazlarımız ne yazık ki kabul görmedi.”
ATAŞEHİR’İN ZAYIF OLDUĞU NOKTA SPOR TESİSİ
“Büyükşehir’den TOKİ’ye ait Esatpaşa Mahallesin de bulunan saha, İçerenköy İdmanyurdu Spor Kulübünün kullandığı alan birde Site Sporu Kulübünün kullandığı alanı istedik. Vermediler. 2009 tarihinden sonra o zaman ki Milli Eğitim Müdürlüğüne gittim. Bize üç okul bahçesi verin oralara kapalı spor salonu, voleybol, basketbol sahası ile kapalı yüzme havuzu yapalım. Okul saatleri dâhilinde sizler, okul saatleri dışında da biz kullanalım diye öneri götürdüm. Milli Eğitim Müdürü bize sıcak bakmadı. Ama talep ettiğimiz okullardan birinin bahçesine kapalı spor salonu yapılma üzere Büyükşehir’e verdiler. Brandiyum İş Merkezinin hemen arkasında 8 dönümlük bir yer vardı. En azında oraya bir şeyler yapalım derken orayı da büyükşehir yeşil alan olarak ilan etti. Yani, Ataşehir’in şu anda en zayıf olduğu nokta spor tesisi konusudur.”
YENİ PLANLARDA MUTLAKA BU TESİSLERE YER VERİLMELİDİR
“Bir kadın voleybol takımımız vardı. Türkiye’de bugün halen kırılmamış rekorların sahibi. Bölgesinde set vermeden namağlup şampiyon. 3.Ligde namağlup şampiyonluk, 2. Lig de playoffa kaldık. Bir puan farkla 1.Lige çıkamadık. Ama garip olan neydi? Ataşehir’de kadınlarımızın maç yapacağı saha olmadığı için Üsküdar Burhan Felek Spor Salonu’nda maç yapıyorduk. Bir ilçe adına ayıptır. Yeni planlarda mutlaka bu tesislere yer verilmelidir.”