Hoşgeldiniz  

KTÜ’de Kazım Koyuncu Anmasına İzin Verilmemesine Tepki

admin | 16 Nisan 2018 | Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

KTÜ Rektörü’nün Kazım Koyuncu anmasına izin vermemesine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, verdiği önerge ile Başbakan’dan yanıt istedi.

Recep Kenan/itvhaber

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebi ile verdiği soru önergesinde 30 Nisan’da Karadenizli sanatçıların katılımıyla düzenlenen konseri ile Karadeniz türkülerine yeni bir soluk getiren Kazım Koyuncu’nun anılmasına izin vermemesinin gerekçesini sordu.

CHP’Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ BAŞBAKAN’A SORDU

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi tarafından Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak cevaplandırılması talebi ile verdiği soru önergesi:

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri, Kazım Koyuncu’yu son konserini verdiği gün olan 30 Nisan’da birçok Karadenizli sanatçının katılımıyla anmak ve bir dayanışma konseri yapmak istemiştir. Ancak üniversite yönetimi Karadeniz türkülerine yeni bir soluk getiren sanatıyla ve karakteriyle milyonların gönlünde taht kuran Kazım Koyuncu’nun anılmasına izin vermemiştir.

KAZIM KOYUNCU KARADENİZ’DİR, KARADENİZ KAZIM KOYUNCU’DUR

Kazım Koyuncu Karadeniz’dir, Karadeniz Kazım Koyuncu’dur. Genç yaşına rağmen eserleriyle ve yaptıklarıyla “Karadeniz’in Asi Çocuğu” olarak anılan Kazım Koyuncu’nun anılarına ve anılmasına dahi tahammülü olmayan bir rektörün Kazım Koyuncu’nun ait olduğu topraklarda görevine devam ediyor olması kabul edilemez bir durumdur.

“ÇOK FİYAKALI BİR HASTALIĞA YAKALANDIM BABA”

“Çernobil” faciasından etkilenen Kazım Koyuncu, babasına kanser haberini “Çok fiyakalı bir hastalığa yakalandım baba” diyerek vermiş ve 33 yaşında hayatını kaybedene kadar mücadele etmiş Karadeniz’in ve ülkemizin bir değeridir. Yıllar sonra öğrencilere anmayı yasaklayan yasakçı rektör değil, Karadeniz’in Asi Çocuğu Kazım Koyuncu hatırlanacak ve anısına saygı duyulacaktır.

Bu bağlamda,

  1. Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetimi Kazım Koyuncu’nun anılmasına neden izin vermemiştir? İzin verilmemesinin gerekçesi nedir?
  2. Yaşamını yitirmeden önce son konserini gerçekleştirdiği K.T.Ü’de Kazım Koyuncu’nun anılmasının ne sakıncası vardır?
  3. Cumhuriyet ve laiklik karşıtlarına, gericilere ve bilim karşıtlarına sonuna kadar açılan üniversite kapıları, Kazım Koyuncu anması için neden açılmamaktadır?
  4. Kazım Koyuncu demek tek başına Karadeniz’i ifade etmektir. Bu nedenle anmayı yasaklayan KTÜ rektörünün görevden alınması için bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?
  5. 13 yıl önce son konserinde yaptığı konuşmada KTÜ’den “Ülkemiz için önemli bir bilim yuvası ve aslında hayatı üreten bir yer” olarak bahseden Kazım Koyuncu’nun anma etkinliğine yapılan bu engelleme ile ilgili bir işlem başlatılacak mıdır?
  6. Kazım Koyuncu’nun anılmasını yasaklayan rektör, bu yıl 4.’sü düzenlenen “KTÜ Savunma Sanayi Günleri’’nde lise ve ortaokul öğrencilerinin götürüldüğü sergide çocuklara silah tanıtımı yaptırdığı bilinmektedir. Çocuklara silah tanıtımı yaptıran rektör, Kazım Koyuncu’yu anmaya izin vermemiştir. Rektöre göre Kazım Koyuncu silahlardan daha mı tehlikelidir?
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.