YEDPA Ticaret Merkezini ziyaret eden Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, YEDPA yönetimi, esnafı ve bölge halkıyla istişarelerde bulundu.
Recep Kenan/itvaber.com
YEDPA Ticaret Merkezi’nin yasal ve ruhsatlı yapı olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, sorunlarının bölgede imar planı olmamasından kaynaklı olduğunu kaydedip, Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem’e sorunun çözümünü bölgedeki 3 mahalle Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan için de önem arz ettiğini söyledi.
Salih Sami Atılgan başkanlığındaki 1986 yılında İstanbul Oto Yedek Parçacıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi adıyla kurulan YED-PA Ticaret Merkezi yönetimi Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem’in YEDPA yönetimi, esnafı ve bölge halkıyla istişarelerde bulunmak amacıyla düzenlenen programa, KADOSAN Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Boyacı, İMES Yönetim kurulu Başkanı Kemal Akar, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık ve Meclis Üyesi İsmail Levent, YEDPA esnafı ile mahalle muhtarları, Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerinden mülkiyet sorunu yaşayan bölge halkı katıldı.
Bölge sorunlarının çözümsüz olmadığını, ama hemen çözülecek sorun da olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, çözüm için zaman öngörüsünü, “Belki üç ay belki de 3 yıl sürebilir.” İfadeleri ile açıklarken; sorunların çözülmesi için herkesin fedakârlık yapması gerektiğini vurguladı.
YEDPA OLARAK TEMEL SORUNUMUZ, BÖLGEMİZİN İMAR İSKANI
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin Ataşehir ve Ülkemize en hayırlı sonuçların getirmesini dileyen YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, bünyesinde şu ada aktif 1400, toplan 2200 işyeri olan YEDPA Ticaret Merkezi’nin 4 bin civarında çalışanıyla ve sosyal ve kültürel alanlarıyla çevresindeki sosyal ve ekonomik yaşama katkıda bulunduğunun altını çizerek; “YEDPA Ticaret Merkezi kent lojistiğne de önemli katkılar veriyor. Klasik belediye hizmetler önemli ivme kazandı. Bizim YEDPA olarak temel sorunumuz, bölgemizin imar iskan ile ilgili konular. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız da bizi ziyaret etmişlerdi. İmar Barışı ile ilgili başvurumuzu yaptık. Belki çok uzak olmayan süreçte Kat Mülkiyeti tapularını almış olacağız. YEDPA yasal bir bina olmasına rağmen, imar başvurusunda bulunmak zorunda kaldık. Bölgemizin imar planı olmamasından dolayı sürece katıldık. YEDPA Ticaret Merkezi’nin de yer aldığı 3 mahalleyi kapsayan bu bölgede imar planı oldukça önem arz ediyor.” İfadeleri ile bölgedeki soruna dikkat çekti.
YEDPA RUSATLI YAPI, İMAR PLANI YOK, İSKAN ALAMADIK
1986 yılında İstanbul Oto Yedek Parçacıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi adıyla kurulan YEDPA Ticaret Merkezi hakkında bilgi veren YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, bölge ile birlikte YEDPA’nın da mülkiyet sorununun devam ettiğini, ruhsatlı yapı olmasına rağmen iskan alamadıklarını vurgulayarak; “ Bölgemizde mülkiyet sorunları devam ediyor. Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahallelerimizin yer aldığı bölgede bu sorunların bir an önce çözülmesi oldukça önem arz eden bir konu olarak karşımıza çıkıyor. İnşallah bu dönem Ataşehir ’de bu sorunların çözüleceği bir dönem olur. Sancaktepe’de iki dönem başkanlık yapmış, hizmetlerini yakından görmüş biri olarak Sayın başkan İsmail Erdem’in buradan aday gösterilmesi, diğer taraftan iki dönemdir Ataşehir’de Belediye başkanı olarak göre yapan Sayın Battal İlgezdi’nin adaylığı da gösteriyor ki Ataşehir’de zorlu bir seçim olacaktır. Başkanımıza yapacağı çalışmalar da kolaylıklar diliyorum” dedi.
BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK, “ÇALIŞMA BAŞLATIN” TALİMATI VERDİ
Sancaktepe’de yaptıkları çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, 34 yıldır İçerenköy’de ikamet ettiğini belirtip, belediye başkan adayı olarak Ataşehir’e hizmet etmek amacıyla tekrar yuvaya döndüğünü ifade ederek; YED-PA ile Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerinin yıllardır süren sorunlarının var olduğunu biliyoruz. Açılan mahkemeler sonucunda tekrar 1970 yıllarına dönülmüş oldu. Yani kök tapuya dönüldü. Bu konuyu Bakanımızla görüştük. Bakanımız bu bölgede görev yaptığı için sorunların ne olduğunu biliyor. Yardımcılarına ve Genel Müdürlerine bu problemin çözülmesi için hemen çalışmaları başlatın talimatını verdi” dedi.
ÖNCE MÜLKİYET, SONRA İMAR PLANI ÇALIŞMASI
Mülkiyet sorunu çözülmeden imar planı yapmanın mümkün olmadığına işaret eden İsmail Erdem; bölgenin mülkiyet sorununun çözünde iki yöntem olduğunun altını çizip; “Önce mülkiyet sorununu çözüp, sonra imar planı çalışması yapılması lazım. Bakanımızla da görüştük, neler olabilir burada? İki çözüm yolu vardır. Birincisi; Kentsel Dönüşüm… Bakanlık girecek kentsel dönüşümle herkese payını verecek kendi payını da alacak bir maliyet çıkacak. İkincisi; elinde tapusu olup arsası olmayan komşular var. Bunlarında rızasını alarak haklarını telafi edecek şekilde arsa bularak çözmek. Devlet içerden dışarıdan arsa üretecek. Bu teklif üzerinde mutabık olduk biz. 57 nüfusun yaşadığı yerde dönüşüm projesi uygulamak çözüm değil. Elinde tapusu olup açıkta kalanlar için devletin arsa üretmesi lazım. Burada tek taraflı çözüm yok. Herkes kendi açısından haklı… Her muhatap adım atacak. Burada fedakârlık yapılacaksa YEDPA olarak sizde yapacaksınız, büyükşehir de yapacak, hazine de yapacak. Sorun ortak akılla çözülmelidir.” diye konuştu.
YEDPA DAHİL 13 ALACAKLI İLE KONUŞACAĞIZ
Sorunu dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin geçmişteki acziyetinden kaynaklandığını ifade eden İsmail Erdem, çözüm ile ilgili, “Devlet, belediyeler sorun çözmek için var. Hiçbir zaman mazeret üretmedim. Yapamayacağım işi söylemem. Yapacağımız şeyleri söylerim. Söylediğimden fazlasını yaparım. Popilizm yok. Vatandaşı aldatmak yok. Ama bazı olaylar zamana bağlı. Burada tapu yok. Kök tapuya dönülmüş. Tarla hepsi. Şimdi çözüm zamanı. Mahkemeler zaman kaybı olur.” İfadelerine yer verdi.
BU BİRKAÇ GÜNDE ÇÖZÜLECEK İŞ DEĞİL
İsmail Erdem, “En iyi yol uzlaşma. YEDPA dahil 13 alacaklı ile konuşacağız. Hazinden arsa alıp alanı büyüteceğiz. 125 dönüm arsa eksiği var. Yetmiyor… Hak sahipleri planla birlikte, hakkını alacak. Bu birkaç günde çözülecek iş değil. Birkaç ay alabilir. 6 ay alabilir, bir sene alabilir. Ama tek çözüm yolu bu. Belki 3 yılda sürebilir.” Dedi.