Hoşgeldiniz  

İSİMLERİ ATAŞEHİR’DE YAŞATILIYOR

admin | 04 Şubat 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet A- A+

atasehir_isimler _ 0 _ cumhuriyet meydaniAtaşehir Belediyesi; Türkiye’ye siyaset, bilim ve sanat alanında büyük hizmetler sunmuş değerlerin isimlerini, ilçede kurduğu çeşitli merkezlere ve yaptığı parklarda yaşatıyor.

2009 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi; Türkiye’ye siyaset, bilim ve sanat alanında büyük hizmetler sunmuş değerlerin isimlerini, ilçede kurduğu çeşitli merkezlere ve yaptığı parklara verdi.

Gerek çağdaşlık, özgürlük, demokrasi ve insan haklarını yaşatmak için mücadele eden, gerek canlandırdığı karakterlerle izleyenlere neşe ve mutluluk veren, gerekse şiire, türkülere ve mimariye can katan değerlerin isimleri Ataşehir’de yaşatılıyor.

Ataşehirliler; kitleleri peşlerinden koşturan siyasilerin, kitaplarını okudukları şairlerin, filmlerini izledikleri yıldızların ve müziklerini dinledikleri ozanların anılarının ve isimlerinin Ataşehir’de yaşatılmasından büyük mutluluk duyuyorlar.

Ataşehir Belediyesi’nin ismini verdiği merkez ve parklar: “Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Heykeli”, “Türkan Saylan Tıp Merkezi”, “Bahriye Üçok Hasta Konukevi”, “Neşet Ertaş Kültür Evi”, “İsmet İnönü Parkı”, “Bülent Ecevit Parkı”, “Deniz Gezmiş Parkı”, “Nazım Hikmet Parkı”, “Mimar Sinan Parkı”, “Prof Dr. Necmettin Erbakan Parkı”, “Aşık Veysel Parkı”, “Özgürlük Parkı ve Allende”, “Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi”, “Kemal Sunal Kültür Merkezi”, “Cemal Süreya Etkinlik Salonu”, “Adile Naşit Sahnesi” ve “Halit Akçatepe Sahnesi.”

Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk

Batı Ataşehir’de 25 bin metrekare alan üzerine kurulan Cumhuriyet Meydanı ve içerisindeki Atatürk heykeli, resmi törenlere ev sahipliği yapıyor. Cumhuriyet Meydanı aynı zamanda çok katlı binaların içerisinde kalan Batı Ataşehir’in en büyük yeşil alanlarından biri konumunda.

Türkan Saylan Tıp Merkezi

Ataşehir Belediyesi’nin kurulmasından bir yıl sonra hizmet vermeye başlayan Türkan Saylan Tıp Merkezi; Türk kadınının yüz akı, bilim insanı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı eski Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ismini Ataşehir’de ölümsüzleştiriyor. 1200 metrekare alan üzerinde, 8 katlı bir binada bulunan Tıp Merkezi, her yıl on binlerce kişiye hizmet veriyor.

Bahriye Üçok Hasta Konukevi

İl dışından gelip bölge hastanelerinde tedavi görmekte olan ve konaklama sorunu yaşayan, hastane bahçelerinde, steril olmayan yerlerde kalan hastaların ücretsiz olarak konuk edildiği Ataşehir Belediyesi Onkoloji Hastaları Konukevi,  27 yıl önce bombalı saldırıyla katledilen Prof. Dr. Bahriye Üçok’un ismini taşıyor.

İsmet İnönü Parkı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ismi Ataşehir’in Örnek Mahallesi’nde yaşatılıyor. Örnek Mahallesi’nde 2 bin 800 metrekare alana yapılan İsmet İnönü Parkı’nda; çocuk oyun alanı, spor alanı, heykel, kuru havuz ve dinlenme alanı bulunuyor.

Bülent Ecevit Parkı

Daha yeşil bir Ataşehir için çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi’nin Barbaros Mahallesi’nde yaptığı parka, eski başbakanlarından Bülent Ecevit’in adı verildi. Yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alana yapılan parkta; basketbol sahaları, mini futbol sahası, gölet ve şelaleler, yer satrancı, çocuk oyun alanları, spor alanları, koşu parkuru, dinlenme alanları, meydanlar, duvar banklar, çardak ve yürüyüş yolları yer alıyor.

Prof Dr. Necmettin Erbakan Parkı

Ferhatpaşa Mahallesi’nde 20 bin metrekare alan üzerine kurulan parka, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ismi verildi. Milli Görüş anlayışının kurucusu Necmettin Erbakan’ın ismi ayrıca Ataşehir’de bir caddede de yaşatılıyor.

Nazım Hikmet Parkı

Küçükbakkalköy Mahallesi’nde hizmete açılan bir parka da Türk ve dünya edebiyatının büyük ustalarından Nazım Hikmet’in adı verildi. Ölümsüz eserleriyle tarihe iz bırakan Nazım Hikmet’in adını taşıyan parkta bir de heykeli bulunuyor. Nazım Hikmet Parkı; tiyatro, spor, atölye, anma ve kutlama etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Deniz Gezmiş Parkı

6 Mayıs 1972 yılında Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’la birlikte idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anısını yaşatmak için Mustafa Kemal Mahallesi’nde 22 dönüm alan üzerine kurulan parka, Deniz Gezmiş Parkı ismi verildi. Parkta Deniz Gezmiş’in heykeli de bulunuyor.

Mimar Sinan Parkı

Türk ve dünya mimari tarihine “ustaların ustası” ünvanıyla geçen Mimar Sinan’ın adını taşıyan park, Barbaros Mahallesi’nde 50 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Bölgenin en büyük yeşil alanı konumundaki Mimar Sinan Parkı, piknik yapmak isteyen Ataşehirlilerin gözde mekanı konumunda.

Neşet Ertaş Kültür Evi

İçerenköy Mahallesi’nde 2016 yılında hizmet vermeye başlayan ve UNESCO’nun “Yaşayan İnsan Hazinesi” listesinde yer alan ustanın adını taşıyan Neşet Ertaş Kültür Evi, 2 bin 900 metrekarelik kullanım alanı içerisinde 4 adet derslik, 250 metrekarelik dans salonu, 120 kişilik çok amaçlı konferans salonu, kütüphane ve kantin gibi tüm fiziki özellikleriyle öğrencilere uygun öğrenme ve sosyal ortam sağlıyor.

Aşık Veysel Parkı

Esatpaşa Mahallesi’ndeki park, büyük halk ozanı Âşık Veysel’in ismini taşıyor. Parkın içerisinde âşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Âşık Veysel’in heykeli de yer alıyor.

Allende’nin Anısı Özgürlük Parkı’nda Yaşıyor

Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve tamamen revize edilen Özgürlük Parkı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Şili’nin efsanevi lideri Salvador Allende’nin yan yana heykelleri bulunuyor.

Cemal Süreya Etkinlik Salonu

Türk Edebiyatının usta yazar ve şairlerinden Cemal Süreya’nın ismi, Küçükbakkalköy Mahallesi’ndeki Novada Alışveriş Merkezi’nde bulunan ve Ataşehir Belediyesi’ne ait olan çok amaçlı etkinlik salonuna verildi.

Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi

Ataşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi hizmete girmek için artık gün sayıyor. Ataşehir’deki sivil toplum kuruluşlarının bir arada yer alacağı Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi pek yakında hizmete açılacak.

Toplam 2 bin 970 metrekare alana sahip Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi’nde Sivil Toplum Kuruluşlarının kullanacağı 26 oda bulunacak. Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı yanında hizmete girecek merkezde; sivil toplum kuruluşları için 26 oda, 200 kişilik çok amaçlı salon, sergi holü, sirkülasyon alanları, 18 araçlık otopark, idari birim, sığınak ve depo bulunacak.

Kemal Sunal Kültür Merkezi

Türk Sineması’nın unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal’ın ismi, İçerenköy Mahallesi’nde yapılacak kültür merkezine verilecek. Canlandırdığı karakterlerle Türkiye’de 7’den 77’ye herkesi güldüren ve 2000 yılında hayatını kaybeden Kemal Sunal’ın adını taşıyacak kültür merkezi ile Ataşehir, Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nden sonra büyük bir kültür sanat alanına daha sahip olacak.

Adile Naşit Çocuk Sahnesi ve Halit Akçatepe Sahnesi

Yine sinema ve tiyatronun çok sevilen oyuncularından Adile Naşit ve Halit Akçatepe’nin isimleri, Örnek Mahallesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yer alan sahnelere verildi. Hababam Sınıfı’nda Hafize Ana rolüyle oynayan Adile Naşit ve Güdük Necmi’yi canlandıran Halit Akçatepe’nin isimleri Ataşehir’de MSKM’de yine bir arada yaşatılıyor.

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı

Barbaros Mahallesi’nde Ataşehir Belediyesi Hizmet Binası’na 50 metre mesafede yapılan parka da 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Parkı ismi verildi. 15 Temmuz 2016’da kalkışılan darbe teşebbüsü sırasında 246 vatandaşımız şehit olmuştu. Demokrasiyi savunmak için meydanlara çıkan ve hayatını kaybeden şehitlerimizin ölümsüzleşeceği noktalardan biri de Batı Ataşehir olacak.

Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Parkı

Örnek Mahallesi’nde 20 bin metrekare alan üzerine kurulan park, Artvin Şavşat’ta, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın adını taşıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.