Şengül Karslı başkanlığındaki Yeşilay Ataşehir Şubesi, Silence İstanbul Hotel’de, yönetim kurulu üyeleri ve gönüllülerinin katıldığı iftar programı düzenledi.
Bağımlılıkla mücadele konusuna dikkat çeken Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da konuşmasında; “Bağımlılıkla mücadelede Yeşilay’ın bilgi, becerilerinden, argümanlarından ve tecrübelerinden istifade edeceğiz. Hepimiz insanı yaşatmak için uğraşıyoruz” dedi.
Asırlık birikimiyle, ayrım yapmadan olabildiğince çok kişiye ulaşma hedefleri olduğunu vurgulayan Yeşilay Ataşehir Şubesi, Başkanı Şengül Karslı Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen iftar programındaki konuşmasında; “Bugün Ataşehir Yeşilay çatısı altında da Yeşilay cemiyetinin asırlık birikim, kültür ve imkânlarını; cinsiyet, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ulaşabildiğimiz kadar insana ulaştırmayı amaçlamaktayız. Yeşilay Ataşehir Şubesi olarak bağımlılıklarla mücadele konusunda her bireyin, her kurumun çalışmasını önemsemekteyiz” ifadelerine yer verdi.
Yeşilay Ataşehir Şubesi tarafından Silence İstanbul Hotel verilen iftar yemeğine; Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Üsküdar Kaymakam Vekili ve Üsküdar Kaymakamlığı Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Figen Üzer, Yeşilay Ataşehir Şubesi yöneticileri, Ak Parti Ataşehir ilçe yöneticileri Metin Kale ve Erdal Ertürk, Dr. Osman Arıkan, ile Ataşehir yerel basını katıldı.
Yeşilay Ataşehir Şubesi Başkanı Şengül Karslı Ramazan ayı ile ilgili yaptığı değerlendirme; “Varlığın ve yokluğun anlamını bir kez daha hatırladığımız, paylaşmanın ve bir olmanın manevi hazına ulaştığımız Ramazan ayı her şeyden önce bizleri bağımlılıklarımızdan uzak olmayı hatırlatmakta. İnsanın yalnız bedenden ibaret sanıldığı, doğmanın tesadüf, yaşamanın bir çatışma ve savaş, ölmeyi ise bir son kabul edildiği bir varoluş anlayışında kıt kaynaklar ve sınırsız ihtiyaçlar olmasıyla hayatın bir çıkar savaşına getirenlerin dünyayı getirdiği yer ortada.
Ancak bizlerin inançlı ve dünya görüşümüz, kendi rahatına kayıtlı, umursamaz başıboş bir yaşam tarzını bize haram kılmıştır. Bugün burada bulunan herkesin ortak derdi, yaşadığımız dünyanın yaş olan gözüne, sızlanan kalbine bir merhem olmak çözüm bulmak arayışıdır” dedi.
Karslı; “Bugün Yeşilay çatısı altında da Yeşilay cemiyetinin asırlık birikim, kültür ve imkânlarını, cinsiyet, din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmayı amaçlamaktayız. Ataşehir Yeşilay Derneği olarak bağımlılıklarla mücadele konusunda her bireyin, her kurumun çalışmasını önemsemekteyiz. Bunun için oğlunu bağımlılıklardan kurtarmaya çalışan bir anne, öğrencilerini bağımlılıklardan korumaya çalışan bir öğretmen, hastalarına ve danışanlarına daha fazla yardım etmek isteyen bir doktor, bağımlılıklar üzerine çalışan bir STK, bu konuda proje üreten, çalışan siyasetçiler ve bürokratlar Yeşilay’ın çalışma ortamında kendisine bir yer bulsun, çok yönlü ve boyutlu olarak sürdürdüğümüz çalışmalarımızdan istifade etsin istiyoruz” diye konuştu.
Karslı, bağımlılıkla mücadele konusunda yönetim kurulu olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını söyleyerek şöyle konuştu; “Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin gözbebeği bir sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Ataşehir Şubesi’nin başkanı olmanın ve yönetiminde görev yapmanın ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayız. Bu görevi yarınlara daha iyi bir şekilde teslim edilmesi gereken bir emanet olduğunu bilincinde olduğumuzu da ifade etmek istiyoruz. Ramazan bereketinin yalnız sofralarımıza değil, kalplerimize de intikal etmesini temenni ediyorum.”
Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da konuşmasında; “Bağımlılıkla mücadele konusuna önem veriyoruz. Bu konuda İstanbul genelinde ve Ataşehir’de çok yönlü çalışmalarımız var. İlçemizde belli mesafeleri kat ettik. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bağımlılıkla mücadele konusunda Yeşilay’ın bilgi, becerilerinden, argümanlarından ve tecrübelerinden de istifade edeceğiz. Hepimiz insanı yaşatmak için uğraşıyoruz” dedi.
Karamehmetoğlu, katıldığı bir iftar programıyla ilgili şunları söyledi: “Bu mücadelenin yoğun olarak verilmesi gereken bir ortamda Roman kardeşlerimizin iftarına katıldım. Müthiş bir katılım oldu. Bağımlılıkla mücadelenin verilmesi gereken yerlerden birisi… Kültürel eksiklik çok fazla, eğitime ilgi çok az. Haliyle işsizlik en yüksek seviyede… Aile dramları en fazla olan mahallelerimizin başında geliyor. Fakat onlarla ilgilenen küçük bir grup arkadaş var. Küçük bir Kur’an Kursu gibi bir yer açıldı. Çok önemsediğimiz bir konu. Onlar talep etti. Kurdukları koro ilahiler söyledi, şiirler okudu. Çok az gayret çok netice meydana getiriyor. Demek ki bu gayretlerimizi çoğaltmamız lazım. Yeşilay yöneticileri de, hepimizin en önemli görevlerinden birisini de kurumsal olarak yapıyorlar, kendilerini kutluyorum” şeklinde konuştu.
Üsküdar Kaymakamlığı Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Dr. Figen Üzer Kaymakamlığın koordinatörlüğü ve Üsküdar Belediyesi ile işbirliğiyle Üsküdar’da bağımlılıkla mücadele konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bağımlılıkla mücadelenin daha da genişletilerek, diğer ilçelerde de işbirliği içinde yürütülmesinin gerekliliğini vurguladı.