Ataşehir Malatyalılar Derneği, düzenlediği toplantıda Malatya’da hayata geçirmeyi planladığı Gençlik Merkezi Projesini İstanbul’daki dernek ve STK yöneticilerine tanıttı.
Malatyalı olarak bulundukları ortamlarda her zaman önder olmuş bir toplumun temsilcileri olduklarının, Malatyalılık bilinci ile kültürünü aşılamak ve yaşatmak için çalıştıklarının vurgulandığı toplantıda, Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya, Malatya’da hayata geçirmeyi planlanan Gençlik Merkezi Projesi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
“MALATYALILAR HER DÖNEMDE İNSANLIĞI, İNSAN OLMAYI BİRİNCİ PLANA ALMIŞTIR”
Ataşehir Malatyalılar Derneği, Malatya’da hayata geçirmeyi planladığı Gençlik Merkezi Projesi hakkında İstanbul’da bulunan Malatya derneklerinin yöneticilerini bilgilendirmek amacıyla kahvaltılı bir toplantı düzenledi.
Ataşehir Malatyalılar Derneği, Gençlik Merkezi Projesi hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Greenpark Bostancı’da düzenlenen toplantıya Cumali Ünaldı, Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği Başkanı Sultan Şahin, Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın, Malatya Gönül Birliği Derneği Başkanı Ali Seydi Turan, Arapkir ve Köyleri Derneği Başkanı Turgay Akşahin, Miad Yönetim Kurulu Üyesi Kadriye Yüksel, Malatya Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Dönmezer, Hekimhan Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, MASTÖB Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Burun ile Malatya derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Himmet Kaya “Malatyalı olarak bulundukları ortamlarda her zaman önder olmuş bir toplumun temsilcileriyiz. STK yöneticileri de hem yaşadıkları yerler hem de memleketleri için çalışan kurumlardır. Yöneticiler hem ailelerine ayırmaları gereken zamanlarını hem de yeri geldiğinde ekonomik güçlerini ortaya koyarak bu çalışmalarını yapıyorlar” dedi.
MALATYALILIK BİLİNCİ İLE KÜLTÜRÜNÜ AŞILAMAK
Kaya, ATAMAD olarak gençlere, kadınlara, değerlerine ve kültürlerine sahip çıkmak için yola çıktıklarını belirterek ” Bir amacımız da üyelerimize Malatyalılık bilinci ile kültürünü aşılamak ve yaşatmak. Bu konuda elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Bugün de aramızda bulundukları konumda Malatyamızı en iyi şekilde temsil eden hemşerilerimiz, bulundukları bölgelerde Malatya’yı yaşatmaya çalışan STK temsilcileri bulunuyor ” diye konuştu.
‘İDEOLOJİMİZ MALATYALILIK KİMLİĞİ’
Kaya, Gençlik Merkezi Merkezi Projesini hayata geçirmek için çalıştıklarını, projenin hayata geçmesiyle pek çok alanda gençlerin kendilerini yetiştirmesini sağlayacaklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bu proje Malatya’da uygulanabilir hale geldiğinde İstanbul’da yaşayan Malatyalıların, Malatya’ya bir hizmeti olacaktır. Projeyle yılda 3 bin gencimize eğitim, tarım, hayvancılık ve kariyer edinmeye kadar pek çok alanda hizmet vermeyi amaçlıyoruz. ‘İdeolojimiz Malatyalılık Kimliği’ düşüncesiyle çıktığımız yolda bizimle aynı fikirde olduğunuzu düşünüyorum.”
MALATYA HER DÖNEMDE KÜLTÜRÜN, MEDENİYETİN BEŞİĞİ OLDU
Cumali Ünaldı da konuşmasında Malatya’nın her dönemde kültürün, medeniyetin beşiği olduğuna vurgu yaparak “Malatyalılar her dönemde insanlığı, insan olmayı birinci plana almıştır. Her dönemde de bu konularda dünyaya örnek olmuştur. İnşallah bundan sonra da örnek olacaktır. Buradaki birlik ve beraberliğimizin siyasete, kültüre, bilime, sosyoloji ve psikolojiye de olumlu yansıyacağına inanıyorum. Dolayısıyla Türkiye’de de bambaşka bir ortam doğuracaktır. ATAMAD’ın Gençlik Merkezi projesinin bir parçası olmak için can atıyoruz. Bunu da gerçekleştireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra ATAMAD’ın Gençlik Merkezi Projesini anlatan bir slayt gösterisi izlendi. Sonrasında ise toplantıya katılan çatı dernek yöneticileri de söz aldı ve projeyle ilgili düşüncelerini açıkladı.
ALİ SEYDİ TURAN (MALATYA GÖNÜL BİRLİĞİ DERNEĞİ BAŞKANI):
Projemiz gerçekleşirse dernekler arasında ATAMAD’ı ilk sıraya oturturuz. Projenin gerçekleşmesi için bize düşen bir şey olursa yerine getirmek için elimizden geleni yaparız.
SULTAN ŞAHİN (ANADOLU YAKASI MALATYALILAR DERNEĞİ BAŞKANI):
Proje çok güzel, kutluyorum. Elimizden ne gelirse de yaparız. Malatyalı olmak kolay değildir. Malatyalı olmak bir ayrıcalıktır, lütfen bunun farkında olalım. Her şey gençler ve kadınlar için… Kadınlar her şeyin üstesinden gelebiliyor. Malatya dernekleri olarak da bir araya gelebilmeliyiz.
TURGAY AKŞAHŞİN (ARAPKİR VE KÖYLERİ DRNEĞİ BAŞKANI):
ATAMAD’ın projesi STK’lar arasında ilk olması nedeniyle çok önemli. Ayrıca Malatyamız için de çok önemli.
KADRİYE YÜKSEL (MİAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ):
ATAMAD yöneticilerini kutluyorum. Gençler ve kadınlar için yapılan her türlü projeyi önemsiyorum. ATAMAD’ın projesi de çok özenle hazırlanmış.
SADIK DÖNMEZER (MALATYA EĞİTİM VAKFI YÖNETİM KURULU ÜYESİ):
İlk kez bir Malatya derneğinin çok güzel bir projeye imza attığını görüyoruz. ATAMAD’ı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Üyesi olduğum bütün derneklerle size elimizden gelen desteği vereceğimize söz veriyorum.
GÜNSELİ ÖZEN (MARKETİNG TÜRKİYE GENEL YAYIN YÖNETMENİ):
Malatya deyince koşanlardan birisiyim. Ben Malatyayım… Herkes bulunduğu yerde Malatya için bir şeyler yapabilir. Muhteşem bir proje, olmaması için bir neden yok. Bana da görev düşerse, her türlü katkıyı vermeye hazırım.
HASAN AYDIN (ARGUVAN VAKFI BAŞKANI):
Güzel bir proje. Ülkemizi, çevremizi, ailemizi geliştirmek istiyorsak, daha medeni, daha çağdaş, devletler haline dönüştürmek istiyorsak bu tür projelerle birbirimize destek olarak çalışmalar yapmamız gerekiyor.
MEHMET ÇELİK (HEKİMHAN DERNEĞİ BAŞKANI):
Söz konusu olan Malatya olunca biz de projenin hayata geçmesi için elimizden gelen her desteği vereceğiz.