Düşler Akademisi’nin Ataşehir Belediyesi ortak projesi ile Ataşehirli engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere atölyelerde ücretsiz kültür ve sanat eğitimleri veriliyor.
Recep Kenan/itvhaber.com
Ataşehir Düşler Akademisi, BM Engellilik Sözleşmesini imzalamış olan Türkiye’nin, nüfusunun neredeyse %15 ini kapsayan engellilerin sorunlarına çözüm üretmek üzere Düşler Akademisi’nin Ataşehir Belediyesi ile engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği sosyal sorumluluk projesi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Düşler Akademisi Koordinatörü Engin Gezer ve Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Battal Sarıkaya, basın mensuplarına Ataşehir’de Düşler Akademisi’nde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.
DÜŞLER AKADEMİ ALTERNATİF YAŞAM DERNEĞİ’NİN ALT PROJESİ
Ataşehir Belediyesinin kendilerine tahsis ettikleri arsa üzerine yapılan binada, engellilere yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Düşler Akademisi Koordinatörü Engin Gezer, Alternatif Yaşam Derneği’nin alt projelerinden olan Düşler Akademisi’nin çalışmaları ile ilgili; “Sosyal dezavantajlı engelli ve kronik hastalığı olan bireylerin sanat atölyeleri aracılığı ile toplumsal hayatın içinde olmalarını sağlamaya çalışan alternatif Akedemiyiz. Bunun ötesinde, Düşler Akademisi olarak; gelir getirici projelerimiz de var. Düşler Kumpanyası, D Film, Düşler Mutfağı ve Best Buddies gibi başka projelerimiz de var” dedi.
GÖNÜLLÜ EĞİTMENLERLE 17 ATÖLYEDE 230 ÖĞRENCİ
Gönüllü eğitmenlerle çalıştıklarını atölye planlamasını da bu çerçevede yaptıklarını söyleyen Engin Gezer, “Buradaki atölyeler tamamen eğitmenlerin gönüllülük esasına göre yapılıyor. Dolayısıyla hangi atölyelerin olacağını baştan bilmemiz mümkün olmuyor. Olabildiğince çevremizden ve daha önce destek vermiş eğitmenlerle atölyeler açıyoruz. Şu anda 17 atölyemiz 230 kişi Akademimizin imkanlarından faydalanıyor. İlerleyen haftalarda 3 – 4 atölye daha açılacak” 230 olan öğrenci sayısının artabileceğini kaydetti.
KATILIMCILARA DÖNEM SONDA SERTİFİKA
Üniversitelerden ve başka alanlardan gelen gönüllülerin, gönüllü eğitmenlere; atölye çalışmalarında ve öğrencilerin özel ihtiyaçlarının karşılanmasında destek verdiğini belirten Gezer, Atölyelere göre değişen öğrenci kapasitesi olduğunu kaydederek; “Üretim atölyesi 12, ritim ve dramada bu sayı 20 – 25’e çıkabiliyor. Her dönem sonda katılımcılarımıza sertifika veriyoruz” dedi.
ÖĞRENCİLER MİNİMUM 8 YAŞINDA
Engin Gezer, öğrenci seçerken atölye süresini dikkate aldıklarını vurguladığı açıklamasında; “Öğrencileri seçerken minimum 8 yaşında olmasını tercih ediyoruz. Çünkü atölyeler 1 saat sürüyor. Bu sürede rahatlıkla atölyede oturabilsinler. Üst yaş sınırı bulunmamakta. Eylül – ekim’de başlayan Haziran’a kadar devam eden 1 yıllık dönemde, eğitim takviminde devam eden öğrencilerimiz sonraki yılda devam ediyor. Bununla ilgili kısıtlamamız bulunmamakta” şeklinde konuştu.
VERİLEN HİZMETİN ÜCRETSİZ
Verilen hizmetin ücretsiz olduğunu giderlerinin sponsorlar tarafından karşılandığının altını çizen Düşler Akademisi Koordinatörü Engin Gezer, en önemli sponsorlarının Ataşehir Belediyesi olduğunu vurgulayarak; “Verdiğimiz hizmetler tamamen ücretsizdir. Öğrencilerden katılım, malzeme payı yada başka bir ad altında üret alınmamakta. Bu konuda sponsorlarımız desteklerini veriyor. En büyük sponsorlarımızdan bir tanesi de Ataşehir Belediyesi. Binamızın arazisi Belediyeye aittir. Bize kullanım hakkını verdiler. Ataşehir’de oturan öğrencilerimizin ulaşımını ücretsiz olarak sağlıyorlar. Elektrik, Su, içme suyu, doğalgaz gibi sarf malzemelerimiz Ataşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Binamızın bakım – onarım gibi ihtiyaçları da belediyemiz tarafından karşılanıyor” dedi.
Öğrencilerin önemli kısmının Ataşehirli olduğunu söyleyen Gezer, “Ataşehir dışından gelen öğrencilerimiz kendi imkanları ile geliyor. 230 öğrencimizden 63 tanesi bireysel, diğerleri Ataşehir Belediyesi’nden” dedi.
HİZMETLER GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA YÜRÜYOR
Hizmetlerin gönüllülük esasıyla yürüdüğünü kaydeden Engin Gezer; “Hep gönülden hizmet edecek eğitmenler aramızda oldu. Tamamen el sıkışarak anlaştığımız eğitmenlerden Haziran’a kadar bizlerle olmasını istiyoruz. Çocuklarımızı üzmemelerini talep ediyoruz. Tek şartımız bu” ifadesi ile gönülden hizmet edenlerle bir arada olduklarının altını çizdi.
ARSA, BİNA VE İHTİYAÇLAR ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN
Arsanın ve binanın Ataşehir Belediyesi tarafından Düşler Akademisi’ne tahsis edildiğini belirten Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, ihtiyaçlarının önemli bir kısmının da kendileri tarafından karşılandığını kaydederek; “Bu bina protokolle işletmesi Düşler Akademisi’ne verilen yerleşke. Buradaki iş ve işlemlerin tamamı Düşler Akademisi yöneticileri tarafından yönetiliyor. İhtiyaçların büyük bölümü de belediyemiz tarafından karşılanıyor. Sosyal hayata katılacak öğrencelerimizin götürülüp getirilmesi de ücretsiz olarak belediyemiz tarafından yapılıyor. İşbirliği içerisinde Ataşehir’deki sosyal yaşama katılabilecek öğrencilerin burada hayat bulduklarını görüyoruz. İnsan içlerinde yaşamayınca örneklerini göremiyor. İyi bir hizmet olduğunu düşünüyorum” dedi.