Çok sayıda firmanın kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüğü Fikirtepe’de dönüşüm projeleri uygulayan 12 firma Fikirtepe Platformu kuruldu. 5 firma platformun icra kurulunda.
Platformun hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Özkan Eker, Fikirtepe Platformu’nun bölgede iş yapan firmalardan oluştuğunu belirterek, “Fikirtepe Platformu’nun 12 üyesi bulunuyor ancak Nuhoğlu, Teknik Yapı, Emay İnşaat, Baysaş ve Vartaş’ın aralarında bulunduğu 5 firmadan oluşan icra kurulu var” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İBB platformu destekliyor…
Platformu kurarak Fikirtepe’deki sıkıntıların yarısını çözdüklerini ve bakanlığın da desteğiyle yola devam ettiklerini kaydeden Eker, “Biz kamuyla vatandaş arasındaki köprüyü kurup ortak bir fikir oluşturmayı hedefliyoruz. Burada ortak çevre oluşturmak için dahi herkesle görüşüp fikir birliğine varacağız. Boş bir arsaya inşaat yapmak kolay. Önemli olan birçok kişiyi bir araya getirip dönüşümü yapabilmek” dedi. Platformun bölgenin geleceği için önemli projeler üretme Fikirtepe’de dönüşümün hızlanması için bir araya gelen firmaların oluşturduğu platform çalışmalara başladı. Platform, bölgedeki sıkıntıları giderip kamu ile vatandaş arasında köprü olmayı ve bu sayede dönüşümü hızlandırmayı amaçlıyor. Eker, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İBB de böyle bir platformu destekliyor. Burada yatırımcılar ve mal sahipleri var. Fikirtepe her yönüyle yaşayan bir bölge olacak. Tamamlandığında 200 bin kişinin yer alacağı bölgenin altyapısını İBB kuracak” dedi.
57 yapı adası olan Fikirtepe’de 12 firma ruhsat aldı…
Bölgede kentsel dönüşümün 6306 Sayılı Kanun kapsamında yürüdüğünü dile getiren Eker, “Biz burada ortak problemleri çözmeyi planlıyoruz. Çünkü oluşacak değer herkes için çok önemli. Bu bölgedeki dönüşüm kesinlikle başarılı olmalı, olacak da” diye konuştu. Fikirtepe’nin dönüşümünde yatırım maliyetinin 5 milyar dolar seviyelerinde olduğunu ifade eden Özkan Eker, bunun çok önemli bir miktar olduğunu söyledi. Bölgede bir taraftan acele kamulaştırma sürecinin devam ettiğini belirten Özkan Eker, şöyle konuştu: “Kentsel dönüşüm kamu-özel ortaklığı tarzında bir proje ancak yatırımı müteahhitler yapıyor, altyapıyı devlet sağlıyor. Burada 57 yapı adası var ve 12 firma ruhsat aldı. Yıl sonuna doğru bölgede birçok projenin kabası ortaya çıkmış olacak. İyi bir şekilde planlanmış 4 emsal büyük bir rakam değil.”
Kaynak: Fikirtepe Gündem