Hoşgeldiniz  

Bendevi Palandöken ‘AVM Çöplüğüne Dönecek’

admin | 30 Ekim 2014 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

tesk-_turkiye_ankara-avm-coplugune-donduTESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’deki AVM sayısının Avrupa ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çekerek AVM çöplüğüne dönüleceğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ankara kişi başına düşen alışveriş merkezi (AVM) metrekaresi bakımından Türkiye’de ilk sırada bulunduğunu savundu. Palandöken, “Halihazırda 38 AVM başkent Ankara’da bulunuyor. 4 tanesinin de yılsonuna kadar açılış çalışmaları devam ediyor. Böyle giderse Ankara AVM çöplüğüne dönecek” dedi.

Palandöken, Ankara’da insanların sosyal faaliyette bulunabilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri yer sayısının oldukça sınır olduğunun altını çizerek, “İnsanların büyük bir kısmı alternatif sayısı çok az olduğu için vakitlerinin çoğunu AVM’lerde geçiriyor. Ankara’nın çeşitli semtlerine yayılmış 38 AVM her gün dolup taşıyor. 4 AVM’nin kısa zaman içerisinde açılacağı düşünülürse sayı 42 olacak. Ankara’nın nüfus oranına göre kişi başına düşen 300 metrekare kiralanabilir alan bakımından Türkiye’deki şampiyonluğunu koruyor” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’deki AVM sayısının Avrupa ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çeken Palandöken, ülkedeki AVM sayısının yılsonunda 370’e yükseleceğini, 2015’te yapımı planlananlarla bu sayının 413’e ulaşacağını bildirdi.

Palandöken, bugün Türkiye’de 9 milyon 955 bin 785 metrekare kiralanabilir AVM alanı bulunduğunu kaydederek, “Bu rakamın 2015 yılı sonuna kadar 11,2 milyon metrekareye ulaşacağı düşünülüyor. Halen hizmet veren 101 AVM’ye yeni 7 AVM eklenmesi ile toplamda 108 adet AVM’ye ulaşan İstanbul, Avrupa’nın zirvesinde yer alıyor” ifadesini kullandı.

AVM’lerin kurala bağlı olmadan, her parası olanın yaptığı bir iş olarak kayda geçtiğini belirten Palandöken, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Maalesef ehliyet olmadan herkes araba sürüyor. Durum bundan ibaret. İşin içinde rant var, kira geliri var. Parası olan ‘AVM yapayım’ diyor, kimse de AVM’nin yapılacak bölgeye uyup uymadığını, bu işi yapacak kişinin bu ehliyette olup olmayacağını sormuyor. Çünkü yasayla belirlenmiş bir kuralı yok. Parası olan yapıyor. Peki, bu beton yığını AVM’ler şehre ne katıyor, insana ne katıyor? Böyle giderse ne yazık ki Ankara AVM çöplüğüne dönecek. 7 AVM de açılınca sayı 42’ye yükselmiş olacak. Bin kişiye düşen alışveriş metrekaresi dikkate alındığında Ankara 300 metrekareye yakın alanı ile başı çekiyo

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.