Cumhurbaşkanı’nın Rize’nin köyünden, kendisinin de Malatya’nın köyünden gelerek bulundukları mevkilere gelmelerini Atatürk’ün devrimlerini ile Cumhuriyete borçlu olduklarını söyledi.
Recep Kenan/itvhaber.com
Ataşehir Kardeş Kültürlerin Festivali’nde konuşan Battal İlgezdi, Cumhurbaşkanı’nın Rize’nin köyünden, kendisinin de Malatya’nın köyünden gelerek bulundukları mevkilere gelmelerini Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri ile Cumhuriyete borçlu olduklarını kaydederek, “Mustafa Kemal Atatürk’ü, devrimlerini yok sayarak bir yere varamayız” dedi.
ATATÜRK MAHALLESİ’NDE, YENİ ÇAMLICA’DA YAŞAYAN VATANDAŞIMIZI AYIRT ETMEDİK
Altıncısı düzenlenen Ataşehir Kardeş Kültürlerin Festivali’nin Ataşehir için değişim ve dönüşüm olduğunu ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Mevlana Mahallesi’inde düzenlenen Hadise Konseri öncesi yaptığı konuşmasında, “Ben belediye başkanı olduğumda Ataşehir farklı bir kentti. Atatürk Mahallesi ile Yeni Çamlıca arasında fark vardı. Ben ve arkadaşlarım bu farkı kaldırdık. Atatürk Mahallesi’nde yaşayan vatandaşımızla Yeni Çamlıca’da yaşayan vatandaşımızı asla ayırt etmedik. Orada ne yapıyorsak burada da yaptık” diye konuştu.
YAPSINLAR 1/5000’LİK PLANLARI, SİZİN SORUNUNUZU ÇÖZEYİM. ÇÖZMEZSEM NAMERDİM
Ataşehir Belediye Başkanı’nın Yeni Çamlıca’nın planlarını yapmadığını söyleyenlerin olduğunu söyleyen Başkan Battal İlgezdi, yapmayanın da yapmıyor diyenin de namert olduğun ifade ederek, “Yeni Çamlıca’da bir şey yapamadık. Ben bir söz verdim; sizin imarınızı çıkaracağım. Ama geldim ki o iş öyle değil… Günlerce imar planlarının çıkması için Büyükşehir’e gittik. Büyükşehir 1/5000’lik plan yapmadığı zaman ben, bölgeyle ilgili plan yapamıyorum. Benim plan yetkim yok… Yapsınlar 1/5000’lik planları, yarın sabah sizin sorununuzu çözeyim. Çözmezsem namerdim” dedi.
CAMİYE GİDEN DE, CEMEVİNE GİDEN DE BENİM KARDEŞİM, ANNEM BABAM
Belediye başkanı olarak ayrımcılık yapmayacaklarının sözünü verdiğinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, dil, din ve mezhebinden dolayı kimseye ayrımcılık yapmayacakları sözünü verdiklerini vurgulayarak, “Türbanlı bacılarım da, türbansız bacılarım da, camiye gideni de, cemevine gideni de aynı anlayışla buluşturduk. Hepsi benim vatandaşım. Bizim burada bulunmamız Mustafa Kemal ve arkadaşlarınındır. Ben Malatya’nın gariban bir köyünden geldim. Fakir bir ailenin çocuğuyum. Bu kente Belediye başkanı oldum sizlerin destekleri ve oylarıyla. Sayın Cumhurbaşkanımız Rize’nin bir köyünden geldi Cumhurbaşkanımız oldu. Başbakanımız Erzincan’ın köyünden geldi. Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli’nin bir köyünden geldi genel başkan oldu. Bizim varlığımız, Mustafa Kemal Atatürk ve devrimleri ile Cumhuriyettir. Mustafa Kemal Atatürk’ü, devrimlerini yok sayarak bir yere varamayız. Burada yaşayan herkes benim vatandaşımdır. Ayrımcılık yok. Camiye giden de, cemevine giden de benim kardeşim, annem babamdır” şeklinde konuştu.