Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM) ve mahallelerde Ataşehirlilere hizmet veren Ataevleri kursiyerleri Başkan İlgezdi’ye teşekkür ediyorlar.
Recep Kenan/itvhaber.com
Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM) ve Ataşehir’deki mahallelerde hizmet veren Ataevleri kursiyerleri kendilerine sağladığı olanaktan dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Sosyal İşler Müdürü Battal Sarıkaya ve birim sorumluları ile mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorlar. İnönü Ataevi’nde hocaları Durgül Akbaş tarafından verilen el sanatları kursuna katılan kursiyerlerin önemli bir bölümü kursların ileri sınıflarına da devam ediyorlar. Kursiyerler, devam etmelerini; sağlanan olanaklara ve hocalarına bağlarken, kendilerine bu olanağı sağlayan Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye her fırsatta teşekkürlerini dile getiriyorlar.
Sosyal Hizmet Merkezlerinde eğitim ve kursların Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM), Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile koordineli yürütüldüğünü kaydeden Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, program ahilinde yürütülen eğitimleri; “Yetişkinler; İngilizce, Kuaförlük, Aşçılık, Bilgisayar, Pastacılık kursları sürüyor. Yoğun talep var. Talepler sıraya konularak karşılanıyor. Zaman zaman mesleki ekinliklere yönlendirerek sosyalleşmelerini sağlıyoruz. HEM ile koordineli ve sertifika programları dahilinde veriliyor eğitimler. Biz burada vatandaşlarımızın eğitim taleplerini ücretsiz olarak karşılamış oluyoruz. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimiz iş başvuruları sırasında bizim sertifika programlarımız tamamlayanlar tercih ediliyorlar” şeklinde açıkladı.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bir bütün olduğunu kaydeden Battal Sarıkaya; “Bir bölümünü anlattık. Geniş çaplı bakarsak yaptığımız birçok iş var. Aşevi, gıda ve eşya yardımı gibi diğer birimlerimizdeki faaliyetler… 1. Etap beyaz eşya yardımını tamamladık. İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye veriyoruz. Henüz akülü tekerlekli sandalye ihalesi yapmadık. Akülüleri de bağış sistemiyle karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, ATAMEM ve Ataevleri ile ilgili açıklamalarını şöyle tamamladı: Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (ATAMEM) bünyesinde hizmet veren Ataevlerinde El Sanatları, Ahşap Boyama, Okuma – Yazma kursları, İngilizce, Türkçe ders desteği gibi özelliklerin hepsi İnönü Ataevinde de var.
ATAEVLERİ ATAŞEHİRLİLERİN BELEDİYE İLE TEMAS NOKTALARI
ATAMEM merkezli kursların verildiği Ataevlerindeki amaç mahallelerde bu eğitimleri almak isteyen Ataşehirlilere yakın olmak. Bu Ataevleri aynı zamanda Ataşehirlilerin Belediye ile temas kurabilecekleri en yakın nokta. Vatandaşlarımız hem oradaki etkinliklerden faydalanıyor hem de sorunlarını paylaşma ve bilgilenme şansına sahip oluyor. İlgili arkadaşlarımız kendileri çözebilecekleri konularda yardımcı oluyor, aksi durumda bu vatandaşlarımızı yönlendirmeye çalışıyorlar.
ÇAMAŞIRHANEDE, EŞYALAR YIKANIP ÜTÜLENİYOR
Ataevi’nin altında çamaşırhane var. Biraz daha modernleştirmeyi planladığımız çamaşırhane yıkama ve kurutmanı sanayi tipi makinelerde yapılmasını tasarlıyoruz. Çamaşırhanede, kumbaralarda toplanan kullanılabilecek giyim eşyaları ayrılıp yıkanıyor. Yıkanmadan temizlenecekler temizleniyor ütülenip giyime hazır hale getiriliyor. Ayakkabı, kitap ve oyuncaklar da ayrılıyor. Daha sonra bize gelen taleplere göre biz bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’dan talep gelince onlara da gönderiyoruz.
AYÇA ÇERİ; 6 ATAEVİ, 2 MEM VAR
Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı İnönü Ataevi gibi 6 tane Ataevi ile birlikte iki tane de Meslek Edindirme Merkezi bulunduğunu kaydeden Ataevleri, Sosyal Hizmet Merkezleri Proje Sorumlusu Ayça Çeri, İnönü Ataevi gibi; Ferhatpaşa, Kayışdağı, 30 Ağustos, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’de sosyal hizmet merkezleri olduğunu söyledi.
Bu merkezlerde Ahşap, iğne oyası gibi hobi kurslarının olduğunu kaydeden Ayça Çeri, ayrıca; Halk Eğitim Merkezi ile birlikte çalıştıkları, sertifika verdikleri kursları da; Aşçılık, Pastacılık, Bilgisayar, İngilizce olarak sıraladı. Bu kurslar tamamlanınca sertifika verildiğini kaydeden Çeri, Anne – çocuk eğitimleri ve kadınları geliştirmeye yönelik çalışmaların olduğunu belirterek; Sosyal Hizmet Merkezlerinin tanıtıma ihtiyacı olduğunu vurguladı.
DİZLEK; HOCALARIMIZ PROFESYONEL, EĞİTİMLİ, SERTİFİKALI, DİPLOMALI
Ataşehir Belediyesinde 4 yıla yakın zamandır çalıştığını söyleyen İnönü Ataevi Sorumlusu İbrahim Dizlek; İnönü Ataevi’nin Sosyal Hizmet Merkezleri bünyesindeki 6 Ataevinden biri olduğunu kaydederek; “Ataevlerimizin içinde İngilizce, Türkçe, Matematik takviye derslerin yanında; el becerileri, kadın sağlığı, el sanatları alanlarında kurslar ve psikolojik danışmanlık veriyoruz. Hocalarımızın hepsi profesyonel ve kendi dallarında eğitimli, sertifikalı, diplomalı uzmanlar. Zaman zaman değişen kursiyer sayımız şu anda 100’ün üzerinde. Dershane gibi İngilizce, Türkçe Matematik kursu veriyoruz. Profesyonel iki psikologumuz var. Bu psikologlarımızla vatandaşlarımıza danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kurslar gündüz olduğu için kadınlar ve çocuk kursiyerler ağırlıkta” dedi.
KURSİYERLER, BAŞKAN İLGEZDİ’YE TEŞEKKÜR EDİYOR!
İnönü Ataevi’nde 2 senesi olduğunu söyleyen Hasibe Saygılı, kurs hocasını çok sevdiği için bu sene de devam ettiğini, “ev ortamında gibiyiz” derken kendilerine bu ortamı sağlayan çalışanlara ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür etti.
Çocuğunun ders desteği aldığını kendisinin de el sanatları kursuna devam ettiğini ifade eden Meral Keleş, ev hanımları olarak mahallelerinde Ataevlerine ihtiyaç olduğunu, bu ihtiyaçlarını karşılayan aile ortamı sağlayan Belediye Başkanı ve çalışanlara, ortamı sevdiren hocalarına teşekkür etti.
Özellikle tercih ederek Tuzladan geldiğini, arkadaşlarından da memnun olduğunu söyleyen kursiyer Emine Turhan ve Münire Evkuran’da kurs hocaları ile Başkan Batal İlgezdi’ye teşekkür ederken, Ataevlerini yeteri kadar bilinmediğinin altını çizen kursiyer Hikmet Gültekin, emekli olduğunu belirtip burada yaptıkları çalışmanın kendileri için terapi olduğunu kaydederek, Ataevlerinin tanıtımı yapılarak daha çok ev hanımlarının Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu bu olanaklardan yararlanmalarının sağlanabileceğini söyledi.
EV HANIMLARI HOCALARI DURGÜL AKBAŞ’LA EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR
Uzun yıllardır birlikte olduklarını söyleyen bazı kursiyerlerle birlikte 1. 2 . ve 3 sınıflarda eğitim alan ev hanımları hocaları Durgül Akbaş’ın verdiği derslerle el becerilerini geliştiriyor.
9 yıllık el sanatları öğretmeni olan ve 6 yıldır Ataşehir Belediyesi bünyesinde hocalık yapan Durgül Akbaş’ın verdiği el sanatları kurslarına İnönü, Mustafa Kemal, 30 Ataevi’nde toplam 72 öğrencisi ile devam ediyor.
Temel amaçlarının; örgün eğitim sisteminde eğitim alamamış ve üniversite mezunlarına kadar tüm hanımların beceri ve istihdamları doğrultusunda yönlendirmek olduğunu açıklıyor. 26 branştan oluşan atölye çalışmalarının, kişinin isteği ve yeteneğine göre çalışma yürütüldüğünü söyleyen Durgül Akbaş, yapılanın hobi, mesleki eğitim ve uğraşı terapisi olduğunu ifade etti.
KADININ KİMLİK KAZANMASINI AMAÇLIYORUZ
Kadının sosyal statüde kimlik kazanmasını amaçladıklarını kaydeden Akbaş, bir başka amaçlarının da; kadınların kendi el becerilerine dönük çalışmaları ile aile bütçelerine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.
Kendilerine bu olanakları sağlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye kendisini greve getiren Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’ye ve çalışma olanaklarını sağlayan Sosyal Yardım İşler Müdürü Battal Sarıkaya, birim sorumlusu ve eğitim sekreterine teşekkür eden Akbaş, sezonlarının tamamlanacağı Mayıs ayında dönem sonu kapanış sergisinde kursiyerlerin çalışmalarının sergileneceğini belirtti.