Ataşehir’in mahallelerini tanıyacağımız iki yüzünü de görüp, mahalleler arasındaki farkı göstermek amacı ile gerçekleştirdiğimiz bir yazı dizisine başlıyoruz.
Recep Kenan/haberinasli.com
Ataşehir’in mahallelerini tanıyacağımız bir dizi yazı başlıyoruz. Ataşehir’in iki yüzünü de görüp, göstermeyi amaçlıyoruz sizlere. Mahalleler arasındaki farkın yanında aynı mahallenin iki komşu bölgesindeki farkı ne kadar görebildik bu güne kadar?
4 ayrı ilçenin çok fazla hizmet almamış kenar mahallelerinden oluşturulan Ataşehir’in, 17 mahallesi var. Bu 17 mahalle geldikleri ilçenin en sorunlu mahalleri. Sorunları ile birlikte geldiler Ataşehir’e.
Dolayısıyla bu sorunları çözmek yokluklar, imkansızlıklar içerisinde kuruluş çalışmalarını da yürüten yeni belediyenin omuzlarına yüklendi.
Ne kadarını çözebildi Ataşehir, bu sorunların? Belediyenin çalışmaları bu sorunları çözebiliyor mu? Hala ilçe olma mücadelesini sürdüren Ataşehir’in mahallelerinde yaşayan Ataşehirlilerin sorunlarını tespit için mahallelere gittik. Kurum ve kuruluşların çalışmaları ile ilgili görüşlerini aldık. Ve beklentilerini sorduk.
Kimden ne bekliyorlar? Hangi kurumun çalışmalarından ne kadar memnunlar. Beklediklerini ne kadar karşılıyorlar kurumlar.
Gündemde yerel seçimler olduğu için, ağırlıklı olarak yerel yönetimlerin karnesini tuttuk bir anlamda.
Hangi sorunu kim çözer? Muhatabı kim? Ataşehirliler bu konuda ne kadar bilgi sahibiler? Bunların cevabını aradık.
Amacımız kimseyi suçlamak, kimseyi karalamak değil. Varsa Ataşehir’in gözden kaçan sorunlarının tespitine yardımcı olmak. Sorunu, vatandaşın kendinden dinleyip yerinde tespit etmek, kayda geçirerek ilgili kurumların dikkatine sunmak amacındayız.
ATAŞEHİR İKİ YÜZÜ VAR!
Gördük ki; iki Ataşehir var.
Bir tarafta; kentleşme sürecini tamamlamış ya da tamamlama aşamasına gelmiş, modern yapılardan oluşan, sosyal ve ekonomik seviyesi Türkiye ortalamasının üstünde insanların yaşadığı herkesçe bilinen Ataşehir.
Diğer tarafta, Anadolu’nun bir kasabası ve hatta köyü görünümündeki özensiz, plansız, mimarlık hizmeti almamış evlerde yaşayan gelir seviyesi oldukça düşük insanlardan oluşan “diğer” Ataşehir.
İki Ataşehir arasındaki makas soysa, ekonomik, kültürel olduğu kadar kentsel anlamda da çok açık.
İki Ataşehir arasındaki makasın kapatılması için merkezi yönetimden başlayarak muhtarlıklara kadar bütün kurumlar, bununla birlikte Ataşehirlilere de önemli görevler düşüyor.
Bu çalışmayı görevimizin bir parçası olarak gördük. Bu misyonla gerçekleştirdik Ataşehirlilere ve ilgililerine İki Ataşehir’i gösterme amacını taşıyan çalışmayı.
Umarız yönetici adayı kadrolar yaptıkları, yapacakları seçim ve sonrası programlarında bu çalışmamızı dikkate alırlar. Biz de Ataşehir’in kentleşmesi, bütünleşmesi kapsamında yapılan mücadeleye katkımızı böyle vermiş oluruz.