Ataşehir Belediyesi, sokaklarda yaşayan can dostlarımızı koruyarak, onların barınma, yeme ve diğer ihtiyaçlarını karşılayarak yılın 365 günü onlar için çalışıyor. 1 yılda 6 binden fazla tedavi.
Sahipsiz hayvanların rehabilitasyonunu gerçekleştiren Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hayvanların kayıt altına alınması, hayvansal gıdaların üretildiği, satıldığı ve depolandığı yerlerin denetlenmesi, salgın ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele çalışmalarını 2017 yılında da aralıksız sürdürdü.
“Aşılarım Tam” projesi kapsamında ilçede bulunan sahipsiz hayvanlara yerel hayvan koruma görevlileriyle birlikte sokak sokak gezerek veteriner hekimler tarafından muayene edilerek kuduz aşısı, iç ve dış parazit ilaçlaması yapıldı. Tedaviye ihtiyaç duyan hayvanların sağlık sorunları giderildi. Projeyle küpesi düşen köpeklerin küpeleri takıldı ve mikroçiplendi.
Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ataşehir’de bulunan gönüllü hayvanseverlerle iş birliğinde bulunarak sokak hayvanları için mama dağıtımını sağladı. Vatandaşlardan bu konuda gelen ihbarları da değerlendiren veteriner hekimler, tedavi gerektiren sokak hayvanlarına acil müdahalede bulundu.
Sokak kedilerinin özellikle zorlu kış şartlarında barınabilmeleri amacıyla sitelerin bahçelerine ve parklara kedi evi kurulumu yapıldı. Yerel hayvan koruma görevlileriyle gerçekleştirilen proje ile 2017 yılında 100 adet kedi evi kurulumu yapıldı. Yazın sıcak günlerinde sokak hayvanları susuz kalmasın diye, ilçedeki parklara otomatik su kapları yerleştirildi.
Hayvan sevgisinin aşılanması amacıyla 2015 yılında okullarda başlatılan ve her yıl süren eğitim projeleri 2018 yılında da devam edecek.
BİR YILDA 6 BİN 368 KEDİ VE KÖPEK TEDAVİ EDİLDİ
2017 Ocak-Kasım ayları içerisinde sokak hayvanları ve sahipli hayvanlarla ilgili olarak; 6 bin 368 hasta ve yaralı kedi ile köpek geçici hayvan bakımevinde tedavi edildi. 657 kedi, 304 köpek kısırlaştırılarak, işaretlendi ve sahiplenilmeyen hayvanlar yerine geri bırakıldı. 4 bin 449 sahipsiz hayvana kuduz aşısı yapıldı. Bakımevine gelen 6 bin 368 sahipsiz hayvanın aşıları, iç ve dış parazit tedavileri yapıldı. Geçici hayvan bakımevi 7 günlük periyotlarla dezenfekte edildi. 178 sahipsiz hayvan yerel hayvan koruma görevlileri ile birlikte sahiplendirildi.
130 adet sahipli hayvan belediyeye kayıt edildi. Haziran – Eylül ayları arasında ilçe sınırlarında bulunan 17 mahallede, 7 günlük aralıklarla uçkun-sivrisinek mücadelesi kapsamında gece ilaçlaması yapıldı.
En değerli varlıklar olan çocukların ve halkın sağlını korumak amacıyla, Ataşehir genelinde bulunan 88 okul ve 91 ibadethane salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı ilaçlama ekipleri tarafından 8 – 10 günlük aralıklarla dezenfekte edildi.
Geçtiğimiz yıl vatandaşlar tarafından yapılan 6 bin 811 ilaçlama talebine yanıt veren ekipler, tüm ilaçlama ve dezenfeksiyon faaliyetlerini Dünya Sağlık Örgütü’nce önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlarla yapıyor.