Ombre et Soleil Barok Topluluğu, 7. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı.
Başarılı Fransız, Türk ve Alman sanatçılardan oluşan Ombre et Soleil erken dönem müzik topluluğu, 16. yüzyılda tüm Avrupa’da büyük beğeniyle dinlenen Fransız chanson’ları ve bu türden etkilenen İtalyan canzone’larından oluşan çok seçkin bir program ile sanatseverlerle buluştu.
Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Mestçi konser öncesi yaptığı konuşmada Ombre et Soleil Barok Topluluğu’nun konserinde tamamen erken ve geç Rönesans döneminin bestecilerinin eserlerini dinleyeceklerini belirterek, “Özel bir enstrüman olan Spinetto bu konser için Almanya’dan getirildi. Topluluk, 2008 senesinde çalışmalarını Almanya’da sürdüren klavsen sanatçısı Gülen Ada Tanır ve Constanze Chmiel tarafından kuruldu. Avrupa’nın pek çok ülkesinde ve Amerika’da konserler verdi. Türkiye’de ilk defa bizlerle birlikteler. Keyifle dinleyeceğiniz umuyoruz. Konserin gerçekleşmesinde çok değerli katkıları olan Ataşehir Belediyesi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi ve Fransız Kültür Merkezi’ne teşekkür ediyoruz,” dedi.
Amandine Solano (Barok Keman), Stephanie Houillon (Viola da Gamba), Constanze Chmiel (Barok Flüt, Blok Flüt) ve Gülen Ada Tanır’dan (Spinetto) oluşan Ombre et Soleil Barok Topluluğu 13 eser yorumladı.
OMBRE ET SOLEİL BAROK TOPLULUĞU
Barok dönemi, müzikte ani kesintiler, hava değişiklikleri, görsel sanatlarda ışık ve gölgenin çarpıştığı canlı sahnelerle kendini gösteren zıtlıkların altın çağıydı. Zıtlıkların bir arada var olması ilkesini benimseyen Ombre et Soleil topluluğu da; barok flüt ve viola de gambanın yumuşak sesini keman, klavsen ve mandolinin neşeli tonu ile birleştirerek dinamik bir müzikal birlik yaratıyor.